Новини

Падат визите за Китай за още европейски страни

Китай продължава да облекчава режима за пътуване, премахвайки виза за още няколко страни. Страната възнамерява да повиши туристическите посещение, пише изданието Euronews. Жителите на Кипър, Дания, Гърция и Словения, са поредните, които могат да пътуват без виза до азиатската страна, като общия брой на европейските държави е вече 17.

През юли туристи от Полша. Австралия и Нова Зеландия получиха облекчени изисквания за влизане в страната и свободен достъп до края на 2025 г. Схемата за отварянето на китайските граници беше представено от началото на 2024 г. и върви на стъпки, като различни европейски държави и Малайзия започнаха да предлагат свободен вход без визи.

Така всички гости на страната ще могат да я посещават с желанието за бизнес, както и за туристически цели. До този момент жителите на Австрия, Белгия, Кипър, Дания, Франция, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Полша, Словения, Испания и Швейцария, могат да влизат в Китай без виза за кратки периоди от време. В рамките на 15 дни, всеки турист от посочените страни може да се движи свободно и да почива.

Дронове ще доставят храна на туристите на Великата китайска стена

След премахването на пандемичните мерки, Китай започва бавно да отваря границите си за международни посетители, но светът сякаш не е готов да прекрачи границите на азиатския гигант. Преди отварянето на вратите за жителите на ЕС, гости от Бруней, Япония и Сингапур имаха пълната свобода да влизат в страната, но след пандемията, тази възможност отпадна. През 2023 г. Китай записа повече от 35.5 милиона посетители. Това е далеч по-слаб резултат от 2019 г. с появата на 97.7 милиона туристи. Правителството търси най-различни варианти, с които да докара свежи приходи за икономиката, включително и с туризъм, но чуждестранните гости са много по-малко.

С въвеждането на безвизов режим, скокът в търсенията е над 6 пъти и половина, спрямо предишни години. Статистиката показва, че Великобритания и Германия са най-големите посетители на страната. Страната насърчава местните също да пътуват и да подкрепят туризма на локално ниво, предлагайки най-различни разходки до исторически зони. Страната инвестира в технология, различни материали за пътуване и създаване на електронни системи за разплащане.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button