Новини

Какви са предизвикателствата в туризма, ако България попадне в „новия климатичен рай“

Дали родният туризъм е готов за новите климатични предизвикателства, ако страната ни попадне в т.нар. „нов климатичен рай“ коментира и хотелиерът Силвия Кьосева, която пробяга 400 м по българското Черноморие, за да го промотира. Тя посочи в ефира на „Твоят ден“, че тъй като темата вече се коментира, трябва да имаме време, за да се подготвим. „При нас в България лятото е гарантирано, трябва да се възползваме от това“, каза Кьосева и допълни, че страната ни вече е климатичен рай. Тя каза, че е необходимо да се акцентира на рекламата на туризма в България.

Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма, каза, че вече сме пред пика на туризма в страната. Той подчерта, че във времето на дигитализация, самите почиващи правят реклама със снимките, които публикуват в социалните мрежи.

Колко ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято?

Той допълни, че около 360 000 души са заети в сектора, като това не включва работещите в хотелите и ресторантите, а хората, които работят в транспорта и обслужващата сфера. „Имаме достатъчно работещи в страната, не може да се каже, че вносът на кадри от чужбина оказва съществено влияние върху бранша“, допълни експертът.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button