Новини

Слънчев бряг официално изпревари Мармарис

Слънчев бряг официално изпревари Мармарис като един от най-достъпните курорти за летни семейни почивки, пише Independent. Ново изследване сравнява 10 от най-важните критерии за почивка през това лято, което включва храната, питиетата, цената на слънцезащитни продукти и други.

С комбинирането им, статистиката представя само един победител – Слънчев бряг. Британското издание посочва, че това е най-добрият курорт спрямо цена-качество за посещение през това лято. Комбинация на всички десет елемента струват 110 паунда на едно британско семейство.

Токио по-достъпен от Слънчев бряг: Какви са цените по летните ни курорти?

Изданието не е посочило колко членно е семейството. Друг момент за гордост е, че Слънчев бряг успява да победи други 15 известни курорта за семейна почивка, включително Ибиса, Алгарве и Лансароте. Слънчев бряг побеждава Мармарис – туристическият шампион от миналата година – с разлика от 7 паунда в разходи. Изследването посочва, че инфлацията в Турция е повишила стойността на почивката с близо 17.6%. Повишаването на цените в България, отново спрямо британското издание, е 9.8% за същия период. Ценовата разлика променя и предпочитанията на британците, които тази година ще изберат Слънчев бряг. The Independent забелязва значителни ценови разлики за някои популярни продукти.

Една бутилка бира в Слънчев бряг е с 1.5 паунда по-евтино, спрямо тази в Мармарис, докато слънцезащитните кремове са с 4.23 паунда по-евтина. Оказва се, че британците могат дори да спестяват, когато са в Слънчев бряг. Седем хранения в ресторант в Слънчев бряг спестяват близо 29.61 паунда. А ако все пак има мераклии за Ибиса, там средният дневен разход е близо 229 паунда по данни на същото изследване.

Подобни призове показват, че един от най-известните родни курорти се справя отлично в привличането на чуждестранни гости, а изместването на Мармарис е особена гордост, след като именно турските курорти се славиха като изключително достъпни за туристи.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button